Οι τίτλοι ειδήσεων της έκδοσης της Wall Street Journal, στις 25 Αυγούστου ανέφεραν: ‘Bridge is Cool’. Περίπου στο ίδιο χρονικό διάστημα μία ιδιαίτερα θετική αναφορά του Associated Press σχετικά με το μπριτζ έγινε θέμα από πολλές μεγάλες εφημερίδες σε όλο τον κόσμο. Γιατί ξαφνικά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενδιαφέρθηκαν για το παιχνίδι μας; Κυρίως γιατί ο Warren Buffet και ο Bill Gates, δύο από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της ιστορίας, είναι και οι δύο αθλητές του μπριτζ.

Οι φήμες άρχισαν από νωρίς να αναφέρουν ότι στο Summer 2000 NABC τουρνουά της ACBL (American Contact Bridge League), που θα γινόταν την Καλιφόρνια, ο Bill Gates και ο Warren Buffet θα εμφανίζονταν να παίξουν στις μικτές ομάδες Master. Τελικά βγήκαν κατά το ήμισυ αληθινές, καθώς μόνο ο Bill τα κατάφερες (o Warren δεν μπόρεσε να παραβρεθεί εξαιτίας κάποιων μικρών προβλημάτων υγείας).

Η συμπαίκτρια του Bill ήταν η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Sharon Osberg. Τα άλλα δύο μέλη της ομάδας ήταν ο Howard Weinstein και η Sheri Winestok.

Ηταν φυσικά πολλοί αυτοί που ζητούσαν ένα αυτόγραφο ή απλά να σφίξουν το χέρι του θρυλικού Bill Gates. Πολλοί δε εξέφρασαν στο Bill το γεγονός ότι αποτελούσε τιμή για το bridge η παρουσία του στο χώρο. Φάνηκε ότι ο Bill το εκτίμησε αυτό ιδιαίτερα και ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρος, όσον αφορά το χρόνο και τις … υπογραφές του.

Το χαμόγελο στο πρόσωπο του Gates καθώς έπαιζε μπριτζ φωτογραφήθηκε από ένα φωτογράφο της Associated Press, κάτι που έκανε γνωστό στον κόσμο αυτό που ήδη ξέρουμε: ότι όχι μόνο το μπριτζ είναι τόσο ενδιαφέρον ώστε να ερεθίσει ένα λαμπρό μυαλό, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και ένα εξαιρετικό τρόπο διασκέδασης.

Ετικέτες: .