Στις 14 Μαρτίου έγινε μία συνάντηση στο Crans της Ελβετίας μεταξύ του Jose Damiani (Πρόεδρος της WBF – Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπριτζ) και του Marc Hodler (Αντιπρόεδρος της IOC – Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή), που είναι ο υπεύθυνος από πλευράς IOC για τη χειμερινή Ολυμπιάδα του 2002, που θα διεξαχθεί στο Utah των ΗΠΑ.

Ας ελπίσουμε ότι θα αλλάξουν οι κανονισμοί της IOC και όχι αυτοί της WBF!

Μετά τη συνάντηση ο κύριος Damiani ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς δόθηκε στο μπριτζ η ευκαιρία να συμμετάσχει ως άθλημα επίδειξης στο Salt Lake. Οι κανονισμοί της IOC αναφέρουν ότι πριν την έγκριση της συμμετοχής οποιοδήποτε αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει αυτό να παρουσιαστεί στο κοινό και τους επισήμους της IOC. Αν η επίδειξη πάει καλά, τότε το άθλημα εισάγεται επίσημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες τέσσερα χρόνια μετά.

Η IOC θα διαθέσει για την επίδειξη το ξενοδοχείο Grand Americana στο Salt Lake. Η επίδειξη θα λάβει χώρα δύο μέρες πριν την επίσημη έναρξη της Χειμερινής Ολυμπιάδας (που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου). Θα γίνουν αγώνες σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες: Open, Γυναικών και Juniors. Στους επόμενους μήνες η WBF θα αποφασίσει για τα κριτήρια συμμετοχής καθώς επίσης και για το πλήθος των ομάδων. Το πρόβλημα της επιλογής είναι ιδιαίτερα οξύ: από τη μία πλευρά θα ήθελε να συμμετάσχουν στην επίδειξη οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου, αλλά από την άλλη στόχος είναι να αποδειχθεί η παγκοσμιότητα του αθλήματος στην IOC.

Φυσικά, έπειτα από μία επιτυχή επίδειξη στις ΗΠΑ, δε θα υπάρχει και κανένα λογιστικό πρόβλημα (κάτι που τώρα υφίσταται) για τη Χειμερινή Ολυμπιάδα στο Τορόντο της Ιταλίας το 2006. Οι υπεύθυνοι εκεί έχουν ήδη λάβει υπόψη τους τις απαιτήσεις του μπριτζ. Προς το παρόν όμως μένει ακόμη ένα θέμα να διευθετηθεί, καθότι οι κανονισμοί της Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Χειμερινούς Αγώνες αναφέρουν ότι, για να λάβει μέρος σε αυτούς ένα άθλημα, πρέπει να διεξάγεται στον πάγο ή στο χιόνι.

Ετικέτες: , , .