Οι αγορές ψυχίκ είναι απόλυτα νόμιμες αλλά έχουν ένα κακό συνήθειο: Στρέφονται τις περισσότερες φορές ενάντια σε αυτόν που τις χρησιμοποιεί!

Η διανομή αυτή προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1965, σε έναν αγώνα μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Γερμανίας.

spade 
heart 
diamond 
clubs 
Q 5 2 
8 3 
Q 10 9 4 3 
10 7 3 
spade 
heart 
diamond 
clubs 
A K 9 3 
K Q 10 2 
A K 8 7 2 
 
spade 
heart 
diamond 
clubs 
J 8 7 4 
A J 6 5 4 
J 5 
J 9 
spade 
heart 
diamond 
clubs 
10 6 
9 7 

A K Q 8 6 5 4 2 

ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
2clubsπάσο2heart4spade
5ΧΑ7spadeπάσοπάσο
dbleόλοι πάσο

Ο John Collins, ένας από τους παίκτες που είναι ευλογημένοι (ή καταραμένοι) με ζωηρή φαντασία, αποφάσισε να δοκιμάσει να παρεμποδίσει την αγορά των αντιπάλων με μία αγορά ψυχίκ στο τέταρτο επίπεδο. Τουλάχιστον δεν ήταν στη δεύτερη…

Η Δύση, έχοντας ένα εξαιρετικό φιτ στο χρώμα του συμπαίκτη της, και όντας σίγουρη ότι δε θα υπάρχουν χανόμενες στις πίκες, τζογάρισε ελπίζοντας ότι ο συμπαίκτης της θα έχει πρώτου γύρου κοντρόλ στα καρά και χρησιμοποίησε τη σύμβαση Grand Slam Force (5XA), για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν χανόμενες στα ατού. Οταν όμως ο Jonathan Cansino αγόρασε μυστηριωδώς 7spade, o Collins δεν είχε πλέον πού να πάει…

Σίγουρα ο εκτελεστής μπορεί να κάνει μόνο μία λεβέ, αλλά η Δύση βγήκε τον diamondA και στη συνέχεια έπαιξε κούπα. Η Ανατολή κέρδισε τη λεβέ και έπαιξε σπαθί για να κόψει ο συμπαίκτης της. Στη συνέχεια η Δύση έπαιξε το spade9, μήπως και ξεγελάσει τον εκτελεστή, αλλά αυτός έβαλε την spadeQ και έκοψε ένα καρό. Τελικά κατόρθωσε να κάνει και μία δεύτερη λεβέ από καρό και έτσι μπήκε μόνο 10 λεβέ μέσα, δίνοντας συνολικά 1900 στην Ανατολή – Δύση (λόγω της κλίμακας που χρησιμοποιείτο εκείνη την εποχή).

Ο αρχηγός της Βρετανικής αποστολής εξοργίστηκε τόσο πολύ με τον Collins, που του ανακοίνωσε ότι δεν θα ξαναέπαιζε ποτέ ξανά στην Εθνική Ομάδα της χώρας του. Ο Collins τότε, του απάντησε ψύχραιμα προς υπεράσπισή του ότι μονάχα αυτός θα μπορούσε να κάνει τρεις λεβέ με ατού τις πίκες!

Ετικέτες: , .