Το περιοδικό ‘Το Μπριτζ’ που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες (τεύχος 43) περιέχει ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για το τουρνουά Βαρόμετρου που διοργανώνει ο ΟΠΑΦ από εδώ και στο εξής κάθε Πέμπτη.

Ο ‘Αλχημιστής’ έγραψε:

”Μια και αναφερθήκαμε στα τουρνουά να μιλήσουμε και για ένα πολύ ωραίο τουρνουά που διοργανώνει ο ΟΠΑΦ, για το τουρνουά βαρόμετρου.

Αυτό είναι ένα τουρνουά που εκ πρώτης όψεως δεν διαφέρει πολύ από τα καθημερινά τουρνουά ζευγών που έχουμε συνηθίσει να παίζουμε. Η θεμελιώδης διαφορά είναι ότι όλα τα ζευγάρια παίζουν ταυτόχρονα τις ίδιες διανομές σε κάθε γύρο κι έτσι ο διαιτητής μπορεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά από το τέλος κάθε γύρου να βγάλει τα προσωρινά αποτελέσματα και να τα κοινοποιήσει στους παίκτες.

Αν αναλογιστείτε ότι το μπριτζ είναι από τα λίγα αθλήματα όπου τα αποτελέσματα βγαίνουν στο τέλος και οι παίκτες κατά τη διάρκεια του αγώνα δε γνωρίζουν ποιό είναι το σκορ. Επίσης να σας πω ότι τα τελευταία 5-6 χρόνια, όλοι οι τελικοί των παγκοσμίων και πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ζευγών γίνονται μ’ αυτό τον τρόπο.

Ειδικά στον ΟΠΑΦ, οι υπεύθυνοι έχουν φροντίσει να χρησιμοποιούν έναν overhead projector όπου προβάλονται τα αποτελέσματα και παραμένουν σε κοινή θέα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Μακάρι το παράδειγμα του ΟΠΑΦ να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι όμιλοι και να αποκτήσουμε κάποια ποικιλία στη μορφή των διοργανώσεων.”

Ετικέτες: , .