Εδώ και αρκετό καιρό έχει εκφραστεί η άποψη από πολλούς Καναδούς σχετικά με το αν θα πρέπει η Καναδική Ομοσπονδία Μπριτζ (CBF) να συνεχίσει να αποτελεί μέρος της ACBL (American Contract Bridge League).

Για την υποστήριξη του εγχειρήματος αυτού, υπάρχουν τέσσερα βασικά επιχειρήματα:

  • Οι υπηρεσίες που προσφέρονται στα μέλη και τους ομίλους της CBF θεωρούνται ανεπαρκείς. Οι Καναδοί θεωρούν ότι πληρώνουν πάρα πολλά σε σχέση με αυτά που λαμβάνουν από την ACBL. Στο παρελθόν η ACBL έχει κατ’ επανάληψη αυξήσει τις συνδρομές, χωρίς να βελτιώσει την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών.
  • Οι συναλλαγματικές σχέσεις του Καναδά και των ΗΠΑ έχουν επιδεινωθεί εις βάρος του Καναδά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συνδρομές και τα τέλη να είναι ακόμη περισσότερο δυσβάστακτα για τους παίκτες και τους ομίλους.
  • Οι Καναδοί επιθυμούν έντονα να λειτουργούν μόνοι τους την CBF, ώστε να εντοπίζεται περισσότερο το ενδιαφέρον στους παίκτες και τους ομίλους του Καναδά. Οι διάφοροι παράγοντες, μην έχοντας κανέναν έλεγχο αυτή τη στιγμή στις αποφάσεις που λαμβάνονται, θεωρούν ότι βασική προτεραιότητα της ACBL είναι οι ΗΠΑ, ενώ ο Καναδάς έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
  • Ο Καναδάς ως μέλος του Ολυμπισμού: όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να οργανώνουν τις δικές τους selection και δεν είναι πλέον ικανοποιητική η εκπροσώπηση του Καναδά από την ACBL.

Για το σκοπό αυτό, έχει δημιουργηθεί μία ιστοσελίδα στη διεύθυνση http://www.cbf.ca/ChezNous όπου μπορούν οι επισκέπτες να δουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε πλευράς και να ανταλλάξουν τις απόψεις τους με τους άλλους.

Ετικέτες: , .