Ο John Terence Reese γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου του 1913 και πέθανε στις 28 Ιανουαρίου του 1996, σε ηλικία 82 ετών.

Μια μεγάλη προσωπικότητα στο χώρο του μπριτζ, ο Terence Reese θεωρείτο όχι μόνο ένας από τους καλύτερους παίκτης στην ιστορία του παιχνιδιού, αλλά και ένας από τους καλύτερους συγγραφείς.

Κέρδισε τον πρώτο από τους πολλούς τίτλους, ως μέλος της νικηφόρας ομάδας της Βρετανίας το 1948 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μία νίκη που επανέλαβε άλλες τρεις φορές. Κέρδισε επίσης το Bermuda Bowl το 1955, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζευγών το 1962, το Gold Cup (το πρωτάθλημα seniors της Βρετανίας) οκτώ φορές, το Master Pairs επτά φορές και πολλά άλλα.

Το partnership με τον Boris Shapiro έγινε πραγματικά θρυλικό, κυρίως λόγω των συμβάντων το 1964 στο Buenos Aires. Το ζευγάρι κατηγορήθηκε για μετάδοση πληροφοριών σχετικά με τις κούπες μέσω σινιάλων με τα δάκτυλα. Καταδικάστηκαν από την WBF και αργότερα δικαιώθηκαν χάρη σε μία εκτεταμένη έρευνα από ειδική επιτροπή που συστάθηκε από την Ομοσπονδία Μπριτζ της Αγγλίας. Κανένας από τους δύο παίκτες δεν έλαβε ξανά μέρος σε διεθνές τουρνουά, προς μεγάλη απώλεια της Βρετανίας.

Αρκετοί πρωταθλητές αγνόησαν τις κατηγορίες, με το σκεπτικό ότι ήταν παράλογες: ο Reese ήταν μακράν καλός παίκτης για να χρειάζεται να κλέψει για να κερδίσει. Ομως το συμβάν στη Βραζιλία είχε ήδη λάβει αρκετά μεγάλες διαστάσεις. Ο ίδιος ο Reese έχει καταθέσει τη δική του άποψη, μέσω του βιβλίου του Story of an Accusation.

Ο John Terence Reese έπαιξε το πρώτο του τουρνουά σε ηλικία 14 ετών. Ηταν άριστος μαθητής στο σχολείο και αργότερα στο πανεπιστήμιο. Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της εργασίας του, αποφάσισε να ξεκινήσει να γράφει και έτσι το 1938 δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο. Αποδείχθηκε εξαιρετικός συγγραφέας και συνέχισε να γράφει καταπληκτικά βιβλία για περισσότερο από 50 χρόνια. Τουλάχιστον τρεις από τους τίτλους του, τα βιβλία The Expert Game, Reese on Play και Play Bridge with Reese θεωρούνται πλέον κλασικά, όπως επίσης και οι διάφοροι τίτλοι της σειράς Master Bridge Series, που έγραψε μαζί με τον Roger Trιzel τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Σε προχωρημένη ηλικία, τα προβλήματα ακοής τον έκαναν να μη νιώθει άνετα στο τραπέζι του μπριτζ, αλλά παρέμεινε ένας εξαιρετικός παίκτης στο γκολφ και στο τάβλι (για το οποίο μάλλιστα έγραψε και ένα βιβλίο αργότερα). Πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του με τη γυναίκα του Alwyn, την οποία παντρεύτηκε το 1970.

Ετικέτες: .