Γράφω εκ των υστέρων αυτό το άρθρο για να θυμήσω και στους υπόλοιπους ότι το Δεκέμβριο του 2007 κλείσαμε 10 χρόνια παρουσίας στο Internet. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 1997 και από τότε ο ιστοχώρος του ΟΠΑΦ πέρασε από διάφορα στάδια.

Ξεκινήσαμε από έναν προσωπικό υπολογιστή, με στατικές HTML σελίδες γραμμένες “στο χέρι”, προχωρήσαμε στην αγορά δικού μας ονόματος και στη φιλοξενία σε ιδιωτική εταιρία και χρησιμοποιήσαμε ένα από τα πιο σύγχρονα εργαλεία – τότε – το phpNuke. Επειδή όμως τότε δεν υπήρχε portal γραμμένο στα Ελληνικά, έγιναν πολλές επεμβάσεις στον κώδικα της εφαρμογής, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η αναβάθμισή της.

Με τον καιρό τα προβλήματα ασφάλειας και η αύξηση των κακόβουλων επιθέσεων μας ανάγκασαν να αφαιρέσουμε πολλές από τις λειτουργίες του ιστοχώρου (όπως ο σχολιασμός των άρθρων, το βιβλίο επισκεπτών κ.α.).

Έτσι, πήραμε τη μεγάλη απόφαση να “ξαναχτίσουμε” το χώρο μας, χρησιμοποιώντας και πάλι μερικά από τα καλύτερα εργαλεία που υπάρχουν και μάλιστα στις τελευταίες τους εκδόσεις. Η συγγραφή των άρθρων, πλέον, δεν είναι “κάτι που μόνο οι ειδικοί μπορούν να κάνουν”, καθότι η εφαρμογή που χρησιμοποιούμε (WordPress) έχει όλα εκείνα τα εργαλεία που χρειάζεται ένας αρχάριος για να γράψει με επιτυχία ένα άρθρο.

Καλούμε, λοιπόν και πάλι όλους τους φίλους που μας αγκάλιασαν και μας συντρόφευσαν στο παρελθόν να έρθουν μαζί μας στο νέο ξεκίνημα. Με περισσότερα άρθρα και συχνότερες ανανεώσεις. Η ιστορία μέχρι τώρα έδειξε ότι εκτιμάτε τη δουλειά μας.

Ετικέτες: .