Βραδάκι Δευτέρας στον όμιλο, σε αγώνα ομάδων. Ένα ομολογουμένως δύσκολο τουρνουά, αφού με κάθε αντίπαλη ομάδα παίζονται 24 διανομές σε δύο ημίχρονα. Από τον αγωνιστικό χώρο παρελαύνουν μερικοί από τους κορυφαίους του μπριτζ στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και πολλοί αθλητές – μέλη της Εθνικής ομάδας Open. Αυτό φυσικά κάνει τον αγώνα πιο συναρπαστικό. Η νίκη – όταν έρχεται – είναι πιο γλυκειά, αλλά και η ήττα συνοδεύεται από διδάγματα και ενίοτε από τύψεις.

Δεύτερη εναντίον πρώτης και όντας ο ανοίξας παίρνω τα εξής φύλλα:

spade 
heart 
diamond 
clubs 
A J 8 5 
J 9 8 7 
10 
A K 6 2 

Έχω ένα ταπεινό αλλά όμορφο χέρι. Όλες του οι αξίες λειτουργούν σωστά και δε λείπουν και κάποια ενδιάμεσα φύλλα. Απ’ ότι φαίνεται όμως μάλλον δε θα εκτελέσω, εκτός κι αν βρεθεί ο συμπαίκτης μου με μακρυά καρρά. Στην περίπτωση αυτή, αρκεί να τον πείσω ότι τα Χωρίς Ατού είναι καλύτερο συμβόλαιο (αφού παίζουμε ομάδες βέβαια, κάτι τέτοιο δε θα είναι και πολύ δύσκολο). Η άλλη περίπτωση είναι να έχει και πλαϊνές κούπες οπότε θα παίξουμε στο μαζέρ.

Σε ελεύθερη αγορά, ξεκινάω με 1clubs, στο οποίο παίρνω την απάντηση 1diamond, ενώ στη 1heart έρχεται πίσω η απάντηση 2clubs. Η αγορά συνεχίστηκε ως εξής:

ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
1clubs
πάσο1diamondπάσο1heart
πάσο2clubsπάσο2ΧΑ
πάσο3spadeπάσο3ΧΑ
πάσοπάσοdbleόλοι πάσο

Σελίδες: 1 2 3

Ετικέτες: , , .