Όταν σε έχουν κοντράρει στη δεύτερη και μπαίνεις μέσα 5 μέσα δεν είναι καλό. Αν είσαι παίζεις ομάδες, είναι ακόμη χειρότερο. Κι όταν στο άλλο τραπέζι βρίσκεται η σωστή εκτέλεση (ή δε γίνεται καλή άμυνα), δίνεις 19 Imps από μία και μόνο διανομή.

Κατέβηκα στο μορ με τον spadeK και έπαιξα μικρή πίκα προς το βαλέ. Η Δύση κέρδισε με τη spadeQ και έπαιξε diamondA και καρρό, οπότε η Ανατολή πήρε τρεις ακόμη λεβέ στα καρρά. Η καταστροφή ολοκληρώθηκε με τον heartΑ της και στη συνέχεια τη μικρή κούπα για να εισπράξει η Δύση άλλες τρεις κούπες. Η διανομή ήταν:

spade 
heart 
diamond 
clubs 
K 10 7 6 

Q 9 8 6 
J 10 8 5 
spade 
heart 
diamond 
clubs 
Q 4 
K 10 6 4 
A 7 5 
9 7 4 3 
spade 
heart 
diamond 
clubs 
9 3 2 
A 5 3 2 
K J 4 3 2 
spade 
heart 
diamond 
clubs 
A J 8 5 
J 9 8 7 
10 
A K 6 2 

Το ενδιαφέρον είναι ότι το συμβόλαιο μπαίνει πάντα μέσα με οποιαδήποτε αντάμ, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα χαριστεί λεβέ στα καρρά στον εκτελεστή. Αν τον αφήσουν μόνο του, μπορεί να εισπράξει, ακόμη κι αν ξέρει τα φύλλα παίξει σωστά, 8 λεβέ στα μαύρα χρώματα. Ένατη λεβέ όμως δεν υπάρχει. Είναι όμως μάλλον απίθανο να μπορέσει να “διαβάσει” τόσο καλά τα φύλλα η Ανατολή ώστε να παίξει ανάλογα.

Συνεπώς, εκτός κι αν η άμυνα εισπράξει γρήγορα 5 λεβέ στα κόκκινα χρώματα, ο εκτελεστής θα κάνει από αυτά μία λεβέ. Αυτό που απομένει είναι να βρει τη spadeQ. Κάποιοι από τους συνομιλιτές μου (συμπτωματικά όλες γυναίκες) βρήκαν την πανούργα Ντάμα, κάποιοι άλλοι όχι.

Γνωρίζοντας πλέον τα φύλλα, θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι έπρεπε να κάνω την εμπάς της Ντάμας από τα αριστερά, βασισμένος στην παύση της Ανατολής στην πρώτη λεβέ: αφού γνωρίζει ότι δεν μπορεί να “τρέξει” τα καρρά, το λογικό είναι να περιμένει να πιάσει η Δύση το χέρι για να παίξει και δεύτερο γύρο καρρό. Στο τραπέζι επάνω, αντίθετα, σκέφτηκα ότι, αφού κόντραρε, είναι λογικό να έχει τα περισσότερα από τα φύλλα που λείπουν (αλλά βέβαια είναι μάλλον απίθανο να έχει και τα δύο ονέρ που λείπουν στις κούπες, καθότι πέρναγε συνεχώς πάσο καθ’ όλη τη διάρκεια της αγοράς).

Εσείς; έχετε να προσθέσετε κάτι στους συλλογισμούς μου;

Σελίδες: 1 2 3

Ετικέτες: , , .