Γιατί θα πάω στο Ρέθυμνο 4-10 Ιουλίου για το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Μπρίτζ, που συνδιοργανώνουν οι ΡΟΜ, ΟΑΜΧΝ και ΠΛΗ;

  1. Πριν το μπριτζ θα απλώνω την κορμάρα μου στις ατέλειωτες παραλίες που είναι μέσα στην πόλη.
  2. Μετά το μπριτζ θα κάνω τσάρκα στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης (ρακάδικα, ουζάδικα, μπαράκια) …. και ό,τι ήθελε προκύψει.
  3. Θέλω να αντιμετωπίσω επαρχιώτες χαμηλότερης κατηγορίας από εμένα (ψωμάκια) να δω πως θα αισθανθώ αν μου αφαιρέσουν μαύρα.
  4. Θα νοικιάσω αμάξι και θα πάω και στον Πλακιά και στο Δαμνώνι στα νότια, και στο Κουρταλιώτικο φαράγγι και στο φαράγγι του Κοτσυφού και θα φάω χοχλιούς μπουμπουριστούς και διάφορα άλλα (τσιγαριστό, σταμναγκάθι, πιταράκια, κλπ)
  5. Θα με πάει ο Ρεθεμνιώτικος Όμιλος (αν αναμαζωχτούμε πολλοί και τσοντάρουμε τα ανάλογα) εκδρομή στα Ζωνιανά στο σπήλαιο Σφεντόνη, να ρίξουμε μια ματιά στα «ορεινά χωριά της Κρήτης» να φάμε και «οφτό», να αγοράσουμε και γραβιέρα γνήσια, … τα άλλα μας τελείωσαν.
  6. Θα το παίξω και κουλτούρα και θα πάω στο Αρκάδι να αναστορηθώ ηρωικών πράξεων κι αν είμαι ιδιαίτερα ψαγμένος θα πάω και στις ανασκαφές της Αρχαίας Ελεύθερνας (είδα προ καιρού μια έκθεση στο μουσείο Μπενάκη).
  7. Θα πάψει πια ο Χρήστος ο Νίκος ο Χαρίλαος η Μαρία, η Αγγελική, και ο Στέλιος με την Τούλα και όλοι οι λοιποί να με ζαλίζουν με το «καλά περάσαμε την προηγούμενη φορά στο Ρέθυμνο κρίμα που δεν ήσουν και εσύ»
  8. Θα έχω τη δυνατότητα να παρατείνω τις διακοπές μου και αν γουστάρω να παίζω χαλαρά μπριτζ στα στέκια των ντόπιων με ντόπιους (με καλαμπούρι και με ρακή).

Παρατηρήσεις:

Σύνδεση: Από Αθήνα (Ελ. Βενιζέλος) με Ηράκλειο και Χανιά πτήση 30-40 λεπτών (δυστυχώς το Ρέθυμνο δεν διαθέτει αεροδρόμιο). Το ίδιο από Θεσσαλονίκη κοντά μια ώρα πτήση. Πιθανώς και από Ρόδο για Ηράκλειο. Αερ. Χανίων – Ρέθυμνο, περίπου μια ώρα και 10′. Αερ. Ηρακλείου – Ρέθυμνο περίπου μια ώρα και 15′.

Από Πειραιά κάθε μέρα στις 18:45 High Speed 4 σφαίρα Ρέθυμνο (άφιξη στις 23:20). Κάποιες ημέρες από Γύθειο προς Καστέλι Χανίων, μετά περίπου δίωρη διαδρομή μέχρι Ρέθυμνο.

Τόπος διεξαγωγής αγώνων το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

ΕΠΑΘΛΑ: Χρηματικά, ασημένια, χάλκινα.

Θα ακολουθήσει σύντομα αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων και κατάλογος ξενοδοχείων.

Ετικέτες: , , .