Ξεκίνησε ήδη από τις 3 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 18, το πρώτο World Mind Sports Game, που αντικαθιστά από φέτος την Ολυμπιάδα του Μπριτζ. Ο αγώνας αυτός θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, στην ίδια χώρα που φιλοξενεί και τους Ολυμπιακούς αγώνες, ενώ προς το παρόν συμμετέχουν σε αυτόν, εκτός από το Μπριτζ, το Σκάκι, η Ντάμα, το Go και το Xiangqi (περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site: http://www.2008wmsg.org).

Από ελληνικής πλευράς, συμμετέχουμε στο μπριτζ στην κατηγορία Open (με τα ζεύγη Καραμανλής Φ – Πρωτονοτάριος Μ, Καμινάρης Φ – Μπόζεμπεργκ Κ και Ζώτος Λ – Σαπουνάκης Α), στην κατηγορία Ladies (με τα ζεύγη Βελαΐτου Π – Μήτση Γ, Λαμπρινού Σ – Τσιρίκου Λ και Πολίτου Α – Κοτρωνάρου Ν) και στην κατηγορία Juniors (με τα ζεύγη Καραμανλής Μ – Βρούστης Β, Κοντομήτρος Κ – Δοξιάδης Κ και Δαρκαδάκης Θ – Συκιώτη Χ).

Στην κατηγορία Open οι ομάδες έχουν χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ των 18 ομάδων και σε καθένα από αυτά προκρίνονται τέσσερις ομάδες. Η Ελλάδα βρίσκεται έπειτα από 14 γύρους στην 6η θέση (με 225VPs) ενώ ο τέταρτος της κατάταξης έχει 267VPs.

Στις Γυναίκες έχουμε 3 γκρουπ των 18 ομάδων και στον όμιλό μας προκρίνονται οι πέντε. Βρισκόμαστε στη  12η θέση με 191VPs.

Στους Junior, τέλος,  συμμετέχουν συνολικά 74 ομάδες, που θα παίξουν αγώνα Swiss των 17 γύρων. Έπειτα από 14 γύρους η Ελλάδα βρίσκεται στη 16 θέση με 229VPs και για να προκριθεί στην επόμενη φάση πρέπει να φτάσει τουλάχιστον την 8η ομάδα που έχει 237VPs.

Ετικέτες: .