Πέρα από τα σύνορά μας, παρακολουθούμε τα νέα από την Ευρώπη με μεγάλο ενδιαφέρον. Πριν από λίγες ημέρες, τελείωσε το 9ο Champions Cup, που έλαβε χώρα στη Σμύρνη με τη συμμετοχή 12 κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Τον περσινό τίτλο είχε η ομάδα ANGELINI από την Ιταλία (Francesco ANGELINI, Fulvio FANTONI, Valerio GIUBILO, Lorenzo LAURIA, Claudio NUNES, Alfredo VERSACE).
Στον φετινό τελικό, η ομάδα ANGELINI (Francesco Angelini, Boye Brogeland, Fulvio Fantoni, Geir Helgemo,
Tor Helness, Claudio Nunes), βρέθηκε αντιμέτωπη με την ομάδα Onstein (Bauke Muller, Bas Drijver, Simon de Wijs and Sjoert Brink) από την Ολλανδία.
Οι Ολλανδοί κατάφεραν να κερδίσουν τους Ιταλούς σε έναν συναρπαστικό τελικό 48 διανομών, με διαφορά 21imps (93-72) και να ανέβουν στο βάθρο του νικητή για 1η φορά στην Ιστορία του Champions Cup.
Το καλύτερο μακράν “χέρι του τουρνουά”, εμφανίστηκε στη διανομή 4 των ημιτελικών.
Μοίρασε ο Νότος, όλοι στην 1η:

8 4
K J 9 6 2
K 8
10 9 8 4
K Q J 10 9 2
8 3
10
K J 6 3

A Q 5 4
A J 6 5 2
A Q 7 2
A 7 6 5 3
10 7
Q 9 7 4 3
5

Στον 1ο ημιτελικό, η ομάδα ANGELINI αντιμετώπιζε την τουρκική ομάδα IZMIR.

Ο Τούρκος Goksu πέρασε πάσο στην 1η θέση και ο Helgemo άνοιξε σε 2η θέση 1spade. Ο Helness έκανε μερικές φόρσιγκ αγορές και το ζευγάρι κατέληξε στις 4spade όπου έκανε 12 λεβέ (+2).

Στο άλλο δωμάτιο, μετά από πάσο του Fantoni σε 1η θέση, η αγορά πήγε ως εξής:
2spade – 2ΧΑ
3clubs – 3diamond
3spade – 3ΧΑ
4spade – 5clubs
6clubs Όλοι πάσο
Έτσι οι Τούρκοι κατέληξαν σε ένα ενδιαφέρον σλεμ, όπου την αντάμ είχε ο Βοράς Nunes.
Η Δύση που καθόταν στην ίδια πλευρά του screen με τον Fantoni, εξήγησε ότι το χέρι της έχει σόλο (ή σικάν) στα καρά, ενώ η Ανατολή που καθόταν δίπλα στον Nunes, έδωσε διαφορετική εξήγηση της αγοράς.
Έτσι ο Nunes έκανε αντάμ τον diamondΚ!.
Ο μορ κατέβηκε στο τραπέζι και ο εκτελεστής κέρδισε χαρούμενος τον diamondΑ. Με τα ατού 3-2, η Δύση θα έκανε αμέσως claim και η διανομή δεν θα είχε ψηφιστεί ως η καλύτερη του τουρνουά…
Κερδίζοντας τον diamondΑ, συνέχισε παίζοντας τον clubsA και clubs στον clubsJ. Τα νέα ήταν άσχημα, αφού μετά από αυτό πρακτικά το σλεμ έμπαινε μέσα… με δύσκολη άμυνα.
Ο Fantoni βρήκε την φανταστική άμυνα στο τραπέζι σε μερικά δευτερόλεπτα και ο καημένος ο εκτελεστής μπήκε μια μέσα εκεί που δεν το περίμενε! Ας δούμε πως:
Βλέποντας τα κακά νέα στα ατού, ο εκτελεστής προσπάθησε να μαιτράρει τις πίκες του κάνοντας ruffing finesse. Έτσι έπαιξε τον spadeK και την spadeQ ενώ ο Fantoni έκανε duck τον spadeA του 2 φορές!!! Ο εκτελεστής συνέχισε 3ο γύρο με το spade9, ο Nunes ξεσκάρταρε το μικρό καρό του και τώρα ο Fantoni πήρε τον spadeA του! Αμέσως ο Fulvio έπαιξε καρό, δίνοντας εξαιρετικό promotion στα ατού του Nunes! Το μαγικό πέτυχε και η ομάδα των Ιταλών κέρδισε 11imps στη διανομή ο Fantoni το βραβείο της καλύτερης άμυνας του τουρνουά.

Στον άλλο ημιτελικό, οι Ολλανδοί OPSTEIN αντιμετώπιζαν την ομάδα MATUSHKO από τη Ρωσία.

Στο ανοιχτό δωμάτιο, ο Ολλανδός Brink παίζοντας Muiderberg, άνοιξε στην 1η θέση με τα φύλλα του Νότου 2spade, δείχνοντας έτσι αδύνατο χέρι 5-5 με πίκες και ένα μινέρ. Η αγορά συνεχίστηκε με πάσο από Δύση και Βορά.
Η Ανατολή με το σικάν πίκα, κόντραρε στην τελευταία θέση προφανώς για ομιλία και… ο Νότος έφυγε αμέσως μόνος του από το κόντρ (!) αγοράζοντας 3diamond.
Η αγορά συνεχίστηκε με πάσο από Δύση και Βορά και κόντρ (τιμωρίας πλέον) από την Ανατολή! Αν νομίζετε ότι εδώ θα τελείωνε η διανομή κάνετε λάθος. Ο Νότος πέρασε πάσο στο κόντρ και τώρα η Δύση αγόρασε 3spade! Οι Ολλανδοί πιστοί στις συμβάσεις τους, εκτός από Muiderberg παίζανε και UnDoubles που σημαίνει ότι ο Βοράς έπρεπε να κοντράρει την αγορά 3spade της Δύσης για να πει στον συμπαίκτη του ότι “Δεν θέλει αντάμ πίκα”. Αυτό και έκανε ο Βοράς… αλλά η ΑΔ δεν έφυγε από το κοντρ, κι έτσι το τελικό συμβόλαιο ήταν 3spade κοντρέ!
2spade – (πάσο) – πάσο – (κόντρ)
3diamond – (πάσο) – πάσο – (κόντρ)
πάσο – (3spade) – κόντρ* – Όλοι πάσο
Αποτέλεσμα της διανομής, ήταν ο Ρώσος Kholomeev (Δύση) να κάνει με ευκολία 3 άνω κοντρέ, εισπράττοντας 830 στη διανομή. Άραγε πόσο κακό αποτέλεσμα ήταν για τους Ολλανδούς το γεγονός ότι πλήρωσαν 830;

Στο άλλο δωμάτιο, οι Ρώσοι ΒΝ έπαιζαν κι εκείνοι Muiderberg ανοίγματα κι έτσι ο Khokhlov με τα φύλλα του Νότου, άνοιξε 2spade. Μετά από 2 πάσο η Ανατολή κόντραρε όπως ακριβώς είχε γίνει και στο ανοιχτό δωμάτιο. Ο Ρώσος όμως δεν είχε την έμπνευση του Ολλανδού να φύγει μόνος του από το άνοιγμα του και πέρασε πάσο. Η Δύση πέρασε επίσης πάσο με τις όμορφες πίκες της (πάσο-παγίδα του αιώνα!) και ο Βοράς με 2φυλλο spade δεν σκέφτηκε να αλλάξει συμβόλαιο ανεβαίνοντας στο επίπεδο 3.
Αντάμ ο spadeΚ από την Δύση… και ο εκτελεστής έκανε μόνο μια λεβέ, τον Άσο ατού, μπαίνοντας 7 μέσα κοντρέ!!! Έτσι οι Ολλανδοί εισέπραξαν 1700 στη διανομή.
Στα αποτελέσματα τώρα, οι ΒΝ του ανοιχτού είπαν:
“Διανομή 4, πληρώσαμε 830… κοντράραμε κατά λάθος, sorry 🙁 ”
Χμ… απάντησε η ΑΔ του κλειστού: “Διανομή 4; Εισπράξαμε 1700! Κερδίζουμε 13imps τελικά 🙂 ”
Πλούσιο παιχνίδι το bridge!
Μετά από αυτό, ο δρόμος για την 1η θέση ήταν ανοιχτός!!!
Για περισσότερη δράση και ιστορίες, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα bulletins που θα βρείτε στην ιστοσελίδα των αγώνων.

Ετικέτες: .