Σήμερα ξεκίνησε νέο ταυτόχρονο 6ημερο Τρίτης 1-9.

Στην 1η ταυτόχρονη ημερίδα, έλαβαν συνολικά μέρος 104 ζευγάρια από 5 διαφορετικούς ομίλους.

Οι νικητές της 1ης ημερίδας είναι το ζεύγος Κοπαρίδη Η – Κυνηγού Ρ.  με ποσοστό 69,29%, από τον όμιλο ΑΕΠΜΑ στα Μελίσια.

Τη γενική κατάταξη μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Όπως κάθε φορά, έτσι και σήμερα αρκετές διανομές παρουσίαζαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Η διανομή που διάλεξα ως τη θεαματικότερη, είναι η διανομή 19:

Ο Νότος ανοίγει σε 1η θέση 1heart και μετά το πάσο της Δύσης ο Βοράς βρίσκεται με 5φυλλο φιτ heart, 6π και σόλο clubs.

Ρίχνοντας μια ματιά στο συσχετισμό των μανς, βλέπει ότι βρίσκεται στην 1η εναντίον 2ης των αντιπάλων.

Το χέρι του Βορά αποτελεί κλασικό παράδειγμα “του βιβλίου”, για άμεση απάντηση 4heart.

Η απάντηση 4heart φυσικά, είναι αγορά φραγμού, με καλό φιτ heart, ανώμαλη κατανομή…και 2 στόχους:

α. Να βγει η μανς, αν “ταιριάξουν τα φύλλα” με αυτά του συμπαίκτη…ή

β. Να στερήσει πολύτιμο αγοραστικό χώρο από τους αντιπάλους, οι οποίοι έχοντας σόλο ή σικάν heart, όλο και κάτι θα μπορούσαν να βγάλουν που θα δυσκολευτούν όμως να βρουν!

Τελευταία στην αγορά βρίσκεται η Ανατολή, η οποία κρατώντας 5-5 τα μινέρ με 15 πόντους στα χρώματά της, συνειδητοποιεί ότι η πρώτη ευκαιρία που έχει για αγορά…είναι στο επίπεδο 5! Το γεγονός αυτό βέβαια είναι πολύ ενοχλητικό, αν κοιτάξει κανείς και τη μανς (κόκκινη) στην οποία βρίσκεται η Ανατολή… Αν ο Βοράς είχε αγοράσει 2heart το έργο της Ανατολής θα ήταν πολύ πιο εύκολο! Όμως τα μπαράζ είναι για να δυσκολεύουν τη ζωή των αντιπάλων (και καμιά φορά του συμπαίκτη μας…:) ).

“Ο τολμών νικά” σκέφτεται τελικά η Ανατολή και αποφασίζει να μπει στην αγορά! Νιώθοντας ότι της κλέβουν την αγορά και έχοντας ισχυρό δίχρωμο χέρι αγοράζει 4ΧΑ ζητώντας από τον συμπαίκτη να διαλέξει κάποιο μινέρ στο επίπεδο 5 πια! Αν βέβαια δεν βρεθεί φιτ και ο συμπαίκτης είναι πολύ αδύνατος… κινδυνεύει να πληρώσει το κάτι τις της. Μπορεί όμως να “σπρώξει” τους αντιπάλους στο επίπεδο 5 αναγκάζοντάς τους να μπουν μια μέσα 🙂

Έτσι είναι όμως ο αγώνας. Παίζεις με τις πιθανότητες, γνωρίζοντας όμως ότι μπορεί και να χάσεις! Σίγουρα αν καθίσεις και κοιτάς χωρίς να πολεμήσεις, είσαι χαμένος…

Ο Νότος περνάει πάσο στο 4ΧΑ, έχοντας μίνιμουμ άνοιγμα και η Δύση αγοράζει 5clubs τα οποία και θα είναι το τελικό συμβόλαιο.

Στην άμυνα τώρα, ο Βοράς βγαίνει τον heartΑ και ο Νότος βλέποντας σόλο heart στον μορ, άμεσα κάνει σινιάλο για γύρισμα spade, πετώντας ΜΕΓΑΛΗ heart, δηλαδή το heart9. Σε χρωματιστό συμβόλαιο με σόλο στον μορ, το σινιάλο από τον 3ο παίκτη όταν φυσικά κερδίζει τη λεβέ ο συμπαίκτης, είναι τύπου lavinthal! Έτσι ο Βοράς γυρίζει αμέσως τοspade3 ξηλώνοντας τον spadeA του μορ!

Αποτέλεσμα: 5clubs-1 = 100 για τον ΒΝ!

Αν η Ανατολή δεν μιλούσε, τότε ο ΒΝ θα έβγαζε 4heart, εισπράττοντας 420.

Αν ο ΒΝ αγοράζανε 5heart, θα μπαίνανε μια μέσα πληρώνοντας 50 (ή 100).

Ας ρίξουμε μια ματιά στο scoresheet της διανομής αυτής:

Βλέπετε ότι η διανομή παίχτηκε 39 φορές. 31 από τις 39 εκτελούσε επιτυχώς ο ΒΝ!!!!!! Εισπράττοντας μάλιστα 20 φορές 420, 3 φορές 450 (!), μια 590, μια 430 (!?), 5 φορές 170 (χάθηκε η μανς) και 1 φορά 140 (κοιμήθηκε ο εκτελεστής).

Τις υπόλοιπες 8 φορές, εκτελούσε η ΑΔ και μάλιστα 2 φορές επιτυχώς, εισπράττοντας 600 και 750 (προφανώς κοιμότανε η άμυνα…)!

Για περισσότερες σχολιασμένες διανομές, κάντε κλικ εδώ.

Για τα hand records της ημερίδας, κάντε κλικ εδώ.

Ετικέτες: .