Το κρύο, η γρίπη, η χτεσινή εορτή των ερωτευμένων… και οι απεργίες σήμερα ήταν αιτίες σημείωσης απουσιών στους αγωνιστικούς χώρους. Έτσι από τα 104 ζευγάρια της 1ης ημερίδας, σήμερα είχαμε 88.

Οι νικητές της 2ης ημερίδας είναι το ζευγάρι Κασάπογλου Α – Ζαχόπουλος Α με ποσοστό 68,18%, από τον όμιλο της Κηφισιάς (ΟΑΜΚΗ).

Τη γενική κατάταξη μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Η διανομής της ημέρας, ήταν η διανομή 10:

Όλοι στη δεύτερη και μετά από 2 πάσο, η Δύση ανοίγει με 13 πόντους και 4540 κατανομή, 1heart.

Ο Βοράς με 15π και clubsAQxxxx δεν παρεμβάλλεται με 2clubs

Όμως δεν είναι η τυχερή μέρα του Βορά σε αντίθεση με της Ανατολής, η οποία παρατηρεί ότι στα clubs είναι σχεδόν όλη της η περιουσία!

Για την Ανατολή είναι σαφές από τον κανόνα των 9 ότι πρέπει ο άξονάς της να κάνει άμυνα στα clubs του Βορά, αφού προηγουμένως έχει κοντράρει για τιμωρία!

Επειδή το άμεσο κόντρ είναι νέγκατιβ, η Ανατολή λέει πάσο (στην περίπτωση μας πονηρό πάσο – παγίδα), περιμένοντας τη συμπαίκτρια Δύση που θα είναι κοντή στα clubs, να ξανανοίξει την αγορά με κόντρ (ομιλίας), το οποίο η Ανατολή θα πασάρει, μετατρέποντάς το σε ΤΙΜΩΡΙΑ των αντιπάλων!

Έτσι, μετά από το πάσο της Ανατολής και το πάσο του αδύνατου Νότου, η αγορά φτάνει στη Δύση, η οποία βέβαια με το σικάν clubs δεν αφήνει την αγορά να σβήσει, κι έτσι λέει κόντρ (ομιλίας) αφού θέλει:

α.  Αν ο συμπαίκτης της έχει περάσει ΠΑΣΟ αδύνατος, να πάρει το συμβόλαιο παίζοντας diamond, heart ή spade… ενώ

β. Αν ο συμπαίκτης έχει περάσει ΠΑΣΟ – ΠΑΓΙΔΑ, να παίξει 2clubs κοντρέ!

Η Ανατολή, μετατρέπει το κόντρ σε τιμωρίας όπως είχε αποφασίσει και ο εκτελεστής βάζοντας τα δυνατά του στην εκτέλεση, θα πληρώσει 500 στην ΑΔ.

Αν η Ανατολή είχε χρησιμοποιησει το κόντρ νέγκατιβ, τη ΑΔ θα είχε οδηγηθεί σε συμβόλαιο 2spade βγάζοντας με κόπο +1 και εισπράττοντας 140. Έτσι το 500άρικο όταν ο άξονας δεν έχει μανς είναι ένα τέλειο σκορ!

Θυμηθείτε: Ο αντίπαλος που κάνει μια παρεμβολή, ρισκάρει καμιά φορά να πληρώσει. Συχνά οι παρεμβαλλόμενοι αντίπαλοι γλιτώνουν, επειδή μαθαίνοντας το κόντρ νέγκατιβ, δεν θυμόμαστε πως κοντράρουμε για τιμωρία! Η διανομή αυτή είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας!

Κανόνας των 9: “Πότε συμφέρει να μετατρέπουμε το κόντρ ομιλίας του συμπαίκτη μας… σε τιμωρία!”

Προσθέτουμε:

Τα φύλλα στο χρώμα του αντιπάλου,

Τα ονέρ στο χρώμα του αντιπάλου (συμπεριλαμβανομένου και του 10)   και

Το ύψος του συμβολαίου

Αν το σύνολο είναι 9 και πάνω, τότε συμφέρει να κάνουμε άμυνα σε κοντρέ συμβόλαιο.

Φυσικά αν μπορούμε να αγοράσουμε προφανή μανς στη 2η ενώ οι αντίπαλοι είναι στην 1η, τότε αγοράζουμε τη μανς 🙂

Δυστυχώς, το scoresheet της διανομής αυτής, δείχνει ότι 26 από τις 34 ΑΔ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τον μηχανισμό του ΠΑΣΟ – ΠΑΓΙΔΑ… αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι ΟΛΟΙ οι Βοράδες έκαναν παρεμβολή με 2clubs.

Για περισσότερες σχολιασμένες διανομές, κάντε κλικ εδώ.

Για το hand record της ημερίδας, κάντε κλικ εδώ.

Ετικέτες: .