Για δεύτερη φορά στο 6ημερο αυτό, οι νικητές της ημερίδας είναι από τον όμιλο των Μελισσίων (ΑΕΠΜΑ). Αυτή τη φορά, το ζεύγος Ράντου Σ – Παντέλος Ι, επικράτησαν επι συνόλου 99 ζευγαριών, με ποσοστό 64,86%. Έχοντας μάλιστα μια εκπληκτική 1η ημερίδα με ποσοστό 68,71% (με το οποίο δεν είχαν κερδίσει!), οι σημερινοί νικητές βρίσκονται στην 1η θέση του 6ημέρου, με Μ.Ο. 66,78%.

Στη 2η θέση του 6ημέρου, έχουμε άλλο ένα ζευγάρι από τα Μελίσσια, την Σίμου Ε με τον Ζαρουχλιώτη Α με Μ.Ο. 64,96%.

Τη γενική κατάταξη της 3ης ημερίδας, μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Το πρώτο πρόβλημα της ημερίδας, εμφανίζεται στην διανομή 5 και το έχει ο Βοράς:

Σε 2η εναντίον 1ης μανς, μοίρασε και πέρασε πάσο σε 1η θέση. Η Ανατολή ανοίγει 1spade και μετά από 2 πάσο, έρχεται και πάλι η σειρά του!

pass – [1spade] – pass – [pass]

?

Η ερώτηση είναι μια: Να κάνει reopening ή όχι; Χμ…

Πριν αγοράσει θα πρέπει να εκτιμήσει τα δεδομένα που έχει από την αγορά σε συνδυασμό με την κατανομή του! Το χαρακτηριστικό του χεριού του είναι ότι έχει 4 φύλλα στο χρώμα του αντιπάλου. Γενικά όταν έχουμε μήκος στο χρώμα του αντιπάλου, τείνουμε να κάνουμε άμυνα, εκτός βέβαια αν έχουμε κάτι πολύ καλό να παίξουμε εμείς!

Η θεωρία του reopening, βασίζεται στο ότι όταν μένει η αγορά χαμηλά, είναι πιθανό να έχει και ο συμπαίκτης μας το κάτι τις του! Γιατί όμως δεν μίλησε ο Νότος; Ο Βοράς έχει 4φspade. Αν ο Νότος ήταν κοντός στις spade και είχε και πόντους κοντά στο άνοιγμα, δεν θα έλεγε κόντρ; Θα έλεγε! Αν ήταν κοντός στις spade και είχε κάποιο καλό μακρύ χρώμα, δεν θα είχε παρεμβληθεί; Θα είχε! Τι συμβαίνει λοιπόν; … Ή ο συμπαίκτης έχει και εκείνος μήκος στις spade, άρα αν κάνουμε reopening, οι αντίπαλοι θα βρουν ενδεχομένως το χρώμα στο οποίο έχουν καλό φιτ, ή ο συμπαίκτης είναι αδύνατος, οπότε οι αντίπαλοι έχουν κάνει λάθος και πιθανόν να έχουν χάσει τη μανς!

Άρα ο Βοράς, ΔΕΝ θα μιλήσει και θα αφήσει την Ανατολή να παίξει 1spade. Η Ανατολή θα εισπράξει 110, βγάζοντας 1spade+1 μεν, αλλά δεν θα έχει ΠΟΤΕ την ευκαιρία, να βρει το φιτ στα diamond και να εισπράξει 400 (!) βγάζοντας 5diamond=! (ή 150 παίζοντας 3diamond+2).

Για περισσότερες σχολιασμένες διανομές, κάντε κλικ εδώ.

Για τα hand records της ημερίδας, κάντε κλικ εδώ.

Για να παίξετε τις διανομές στο BBO, κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο LIN.

Οδηγίες αξιοποίησης του αρχείου LIN για προπόνηση: Αποθηκεύστε το αρχείο LIN στο σκληρό σας δίσκο, μπείτε το BBO (χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα των windows και όχι από το site) και ανοίξτε νέο τραπέζι, τύπου “Διδασκαλίας”. Έκεί μπορείτε να καθίσετε σε όλες τις θέσεις και να εξασκηθείτε στην αγορά, άμυνα και εκτέλεση. Επίσης μπορείτε να καλέσετε τον συμπαίκτη σας ή και άλλους 3 φίλους σας και να κάνετε προπόνηση πάνω στις διανομές που πιθανόν να κάνατε λάθη στο τουρνουά! Αφού ανοίξετε το τραπέζι, φορτώστε το αρχείο LIN των διανομών, χρησιμοποιώντας την επιλογή MOVIE (άνοιγμα, εντοπισμό της θέσης του αρχείου στο σκληρό σας δίσκο και αποστολή διανομών στο τραπέζι)! Καλό παιχνίδι!

Ετικέτες: .