Το κρύο και το χίονι, κράτησαν τους περισσότερους σπίτι τους σήμερα. Μόνο λίγοι καλά εξοπλισμένοι εμφανίστηκαν στους αγωνιστικούς χώρους κι έτσι η συμμετοχή από 100 ζευγάρια ΜΟ έπεσε στα 37.

Σημερινοί νικητές είναι το ζευγάρι Πριμηκύρης Φ – Διγενάκης Ν από τα Μελίσια, με ποσοστό 62,69%. Στο 6ημερο την πρώτη θέση κρατάει γερά το ζεύγος Ράντου – Παντέλος με δεύτερο το ζευγάρι Σίμου – Ζαρουχλιώτης.

Τα αποτελέσματα της ημερίδας μπορείτε να δείτε αναλυτικά κάνοντας κλικ εδώ.

Όπως κάθε φορά, η σημερινή ημερίδα είχε πολλές ωραίες διανομές! Για να δείτε τις αγορές όλων των διανομών, εγκαταστήστε στον υπολογιστή σας την απαραίτητη γραμματοσειρά και στη συνέχεια κάντε κλικ εδώ.

Η σημερινή διανομή μας είναι η 13:

Ο Βοράς ανοίγει 2heart weak κάνοντας τη ζωή της Ανατολής – Δύσης πολύ δύσκολη… Η Ανατολή παρεμβάλλεται με 2spade, ο Νότος περνάει πάσο και… η Δύση βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει: α)4φυλλο καλό φιτ στις spade β)Πόντους ανοίγματος και γ) Κοντρόλ στις heart!! Άρα η μανς είναι δεδομένη… ίσως και το σλεμ! Το πρόβλημα της Δύσης είναι ότι ΔΕΝ έχει κοντρόλ στα diamond και δεν ξέρει την κατανομή της Ανατολής.

Έτσι πρέπει να ενημερώσει την Ανατολή για το φιτ στις spade, τη δύναμη του χεριού της και την πιθανή διάθεση για σλεμ! Όλα αυτά στα ελληνικά δεν λέγονται με μια κουβέντα, αλλά στα “μπριτζιακά” λέγονται με απευθείας cue bid στο επίπεδο 4! Γιατί όμως όχι 3heart cue bid στο επίπεδο 3; Η αγορά 3heart δείχνει σαφώς πόντους, αλλά δεν υπόσχεται φιτ στις spade. Κοινώς μπορεί να γίνει με διάφορα χέρια που έχουν πόντους αλλά όχι σαφή εικόνα για το είδος ή το ύψος του τελικού συμβολαίου.

Στην περίπτωση μας τώρα, η Δύση είναι σαφές ότι θέλει να παίξει spade γι αυτό και επιλέγει cue bid στο επίπεδο 4 δείχνοντας έτσι άμεσα το φιτ στις spade και ζητώντας από την Ανατολή να κάνει κι εκείνη cue bid αν μπορεί! Εννοείται ότι αν η Δύση είχε χρώμα clubs και πόντους, θα αγόραζε 3clubs νέο χρώμα στο επίπεδο 3 που είναι forcing αγορά. Η Ανατολή χαρούμενη για το 4clubs που μόλις άκουσε, συνεργάζεται με τη Δύση κιουμπιντάροντας τον diamondA της και η συνέχεια της αγοράς πάει ρυθμικά σαν ένας όμορφος χορός! Η Δύση δίνει το κοντρόλ heart αγοράζοντας 4heart, η Ανατολή ρωτάει Άσους και μαθαίνοντας 2Α με τη ντάμα ατού, αγοράζει 6spade!

Στην εκτέλεση τώρα η Ανατολή θα βγάλει 7 τελικά, αφού λόγω του ακριβώς 2φclubs – 3φdiamond του μορ σε συνδυασμό με τα 4clubs στο χέρι του Νότου που έχει τα 3 ατού, προλαβαίνει να ξεσκαρτάρει τα 2diamond του μορ και να κόψει και τα 2diamond του χεριού της στον μορ! Βέβαια αν τραβήξει 3 γύρους ατου… δεν θα μπορέσει να κόψει και τα 2diamond στον μορ και θα δώσει μια λεβέ στους αντιπάλους βγάζοντας το συμβόλαιο μπουκ :(.

Μετά λύπης μου έχω να παρατηρήσω στο scoresheet ότι κανείς δεν αγόρασε αυτό το σλεμ…

diamond Για περισσότερες σχολιασμένες διανομές, κάντε κλικ εδώ.

clubs Για το hand record της ημερίδας, κάντε κλικ εδώ.

heart Για το αρχείο Lin του ΒΒΟ, κάντε κλικ εδώ.

spade Για να παίξετε τις διανομές στο micro bridge κάντε κλικ εδώ, ενώ για να τις δείτε live να παίζονται στο micro bridge (αγορά – άμυνα – εκτέλεση) κάντε κλικ εδώ.

Ετικέτες: .