Τελευταία ημερίδα του 6ημέρου σήμερα, με τους πάγους να έχουν λιώσει και τα 95 ζευγάρια να επιστρέφουν στους αγωνιστικούς χώρους.

Νικητές της σημερινής ημερίδας το ζεύγος Διγενάκης Ν – Πριμηκύρης Φ με ποσοστό 68,78% από τον όμιλο ΑΕΠΜΑ.

Η πρώτη θέση (σε ισοβαθμία) του 6ημέρου έμεινε στους πρωτοπόρους Ράντου – Παντέλο οι οποίοι πέτυχαν Μ.Ο. 61,45. Στην τρίτη θέση της γενικής έχουμε τον Ζαχόπουλο Α.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της ημερίδας, κάνοντας κλικ εδώ.

Η σημερινή ημερίδα είχε πολλές δύσκολες, αλλά ενδιαφέρουσες διανομές. Για να δείτε τις αγορές όλων των διανομών, κάντε κλικ εδώ, έχοντας εγκαταστήσει την απαραίτητη γραμματοσειρά.

Μετά από αρκετό καιρό, συναντάμε σε ημερίδα το άνοιγμα 3ΧΑ Gambling, στη διανομή 18:

Η Ανατολή είναι dealer και κρατάει άκοπο 7φυλλο μινέρ και τίποτε άλλο. Πριν μελετήσουμε την αγορά, ας θυμηθούμε μερικά στοιχεία της θεωρίας που όλοι έχουμε μάθει:

Γνωρίζουμε ότι τα ανοίγματα φραγμού στο επίπεδο 3, 3clubs, 3diamond γίνονται με 7φυλλα χρώματα όχι άκοπα! Όταν έχουμε 7+φύλλα σε μινέρ με AKQJ, το μινέρ θεωρείται άκοπο. Αν δεν έχουμε τίποτε άλλο, τότε ανοίγουμε αμέσως 3ΧΑ. Το άνοιγμα αυτό λέγεται Gambling.

Ο ανοίξας έχει ως σκοπό του 2 πράγματα: α. Να περιγράψει ένα δύσκολο χέρι με λεβέ μόνο σε ένα χρώμα και ανώμαλη κατανομή, έτσι ώστε αν ο συμπαίκτης του είναι δυνατός, να βρεθεί η σωστή μανς ή το σωστό σλεμ.

β. Να στερήσει πολύτιμο αγοραστικό χώρο στος αντιπάλους, αν ο συμπαίκτης είναι αδύνατος, αφού πια οι διαθέσιμες αγορές είναι στο επίπεδο 4 και πάνω 🙂

Ο συμπαίκτης άνοιξε Gambling. Τώρα τι κάνουμε; Εύκολο! Ο απαντών του gambling, έχει διαθέσιμες 2 συμβατικές απαντήσεις, ανάλογα με τη δύναμη και το είδος του χεριού του και μερικές φυσικές: 3ΧΑ – (πάσο) – ?

α. Με χέρι που έχει κρατήματα σε όλα τα χρώματα και ΟΧΙ σικάν σε κάποιο μινέρ (για να μπορεί να εισπράξει το άκοπο μινέρ του συμπαίκτη), μπορεί να περάσει πάσο στα 3ΧΑ τα οποία και θα είναι το σωστό συμβόλαιο! Επίσης με χέρι που έχει δικό του μακρύ μαζέρ και θεωρεί ότι μπορεί να βγάλει μόνος του 4heart/spade, απλά αγοράζει τη μανς αυτή.

β. Με χέρι που βλέπει ότι ΔΕΝ βγαίνουν τα 3ΧΑ και ΔΕΝ θέλει να αγοράσει μανς στο επίπεδο 5, αγοράζει 4clubs. Η απάντηση 4clubs στο άνοιγμα 3ΧΑ, είναι συμβατική τύπου “pass or correct”! Κοινώς ζητάει από τον ανοίξαντα να περάσει πάσο αν έχει clubs, ή να διορθώσει σε 4diamond αν έχει diamond.

γ. Με δυνατό χέρι που δεν θέλει να παίξει 3ΧΑ και ελπίζει σε 5 ή 6 σε μινέρ, μπορεί να ΡΩΤΗΣΕΙ τον ανοίξαντα ΑΝ έχει κάπου κάποιο σόλο! 99% των περιπτώσεων, ο παίκτης με το 7+φυλλο άκοπο, έχει κάπου ένα σόλο ή ένα σικάν! Η ερώτηση γίνεται με τη συμβατική απάντηση 4diamond.  3ΧΑ – (πάσο) – 4diamond = πες μου που είσαι κοντός!

Οι απαντήσεις στο 4diamond είναι απλές:

4heart = κοντός heart, 4spade = κοντός spade, 4ΧΑ = Όχι σόλο 7222 κατανομή, 5clubs = Έχω clubs με σόλο στα diamond, 5diamond = Έχω diamond με σόλο στα clubs.

Απορία: Ο συμπαίκτης απάντησε 4heart στην ερώτηση 4diamond. Πώς θα ξέρω ποιο είναι το μινέρ του; Χμ… από τα φύλλα μας συνήθως θα μπορούμε να καταλάβουμε ποιο είναι το μινέρ του. Παρ’ολαυτά, η αγορά 5clubs είναι τύπου “pass or correct” όπως επίσης και η 6clubs! 🙂

Επιστρέφοντας στη διανομή μας τώρα, η Ανατολή ανοίγει 3ΧΑ, ο Νότος περνάει πάσο και η Δύση έχει ένα δυνατό χέρι με 2 χανόμενες heart. Ξέρει ότι το 3ΧΑ είναι το ΛΑΘΟΣ συμβόλαιο, αφού ο άξονας δεν έχει κράτημα στις heart και φυσικά από το χέρι της καταλαβαίνει ότι ο συμπαίκτης έχει άκοπα clubs. Έτσι το συμβόλαιο 5clubs είναι δεδομένο… αλλά ΑΝ η Ανατολή έχει σόλο heart, τα 2 χέρια ταιριάζουν και το σλεμ στα clubs είναι το σωστό συμβόλαιο! Έτσι στα 3ΧΑ αγοράζει 4diamond, ερώτηση για σόλο. Η Ανατολή δίνει το σόλο spade της και η Δύση προσγειώνεται πια στα 5clubs.

Ολοκληρώνοντας το θέμα του ανοίγματος 3ΧΑ, καλό θα είναι να ξέρουμε πώς το αντιμετωπίζουμε σαν αντίπαλοι αν τύχει να έχουμε εμείς τους πόντους! Τότε το 3ΧΑ είναι αρκετά ενοχλητικό για εμάς… Έτσι υπάρχουν κάποια κολπάκια  για να μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση. Η παρακάτω άμυνα λέγεται Multy – Landy και τη συναντάμε και σε άνοιγμα 1ΧΑ. Στο άνοιγμα 3ΧΑ βέβαια, ο παρεμβαλλόμενος βρίσκεται στο επίπεδο 4 και θέλει προσοχή: (3ΧΑ ο αντίπαλος) – ? τι κάνουμε ?

α. Κόντρ = τιμωρίας! Ένα χέρι καλού ανοίγματος, 15+πόντους με όχι πολύ ανώμαλη κατανομή

β. 4clubs = Διχρωμία 5-5 τουλάχιστον τα μαζέρ. Ο συμπαίκτης διαλέγει!

γ. 4diamond = Ένα μακρύ 6+φυλλο μαζέρ. Ο συμπαίκτης αγοράζει 4heart και αν έχουμε spade διορθώνουμε.

δ. 4heart = Διχρωμία heart + κάποιο μινέρ 5-5 τουλάχιστον (προφανώς όχι αυτό που έχει ο ανοίξας!).

ε. 4spade = Διχρωμία spade + κάποιο μινέρ 5-5 τουλάχιστον.

diamond Για περισσότερες σχολιασμένες διανομές, κάντε κλικ εδώ.

spade Για το hand record της ημερίδας, κάντε κλικ εδώ.

heart Για το αρχείο Lin του ΒΒΟ με τις αγορές, κάντε κλικ εδώ.

clubs Για να παίξετε τις διανομές με το micro bridge, κάντε κλικ εδώ.

Ετικέτες: .