Έναρξη νέου 6ημέρου με 92 να έχουν λάβει θέση στην εκκίνηση της 1ης ημερίδας!

Οι νικητές της 1ης ταυτόχρονης ημερίδας είναι από τον όμιλο του ΑΣΑΕ, το ζευγάρι Ρομποτή Κ – Μαλτέζος Π με ποσοστό 68,69%. Στη 2η θέση ακολουθεί το ζευγάρι Δημητρακόπουλος Θ – Αστράς Δ από τον όμιλο της Κηφισιάς (ΟΑΜΚΗ) ενώ στην 3η θέση το ζευγάρι Καρύδη Μ – Οικονόμου Αι από τον όμιλο της Φιλοθέης (ΟΠΑΦ).

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα κάνοντας κλικ εδώ. Για να μελετήσετε τις διανομές και τις αγορές τους, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ, έχοντας εγκαταστήσει την απαραίτητη γραμματοσειρά που θα βρείτε σε προηγούμενες αναρτήσεις.

Στην 1η κιόλας διανομή του τουρνουά, συναντάμε μια πολύ χρήσιμη “σύμβαση” η οποία είναι το απαραίτητο forcing εργαλείο του απαντώντος, μετά από 1ΧΑ επαναδήλωση του ανοίξαντος… το new minor forcing (ή για όσους προτιμούν, το checkback stayman)!

Η Ανατολή ανοίγει 1diamond και σε απάντηση 1spade της Δύσης, επαναδηλώνει 1ΧΑ. Η Δύση βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει χέρι ανοίγματος με 5φυλλη spade και να έχει ανοίξει ο συμπαίκτης της!

ΑΝΟΙΓΜΑ + ΑΝΟΙΓΜΑ = ΜΑΝΣ τουλάχιστον”,  λένε τα μαθηματικά του μπριτζ …. “ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ!“,  συμπληρώνει ο δάσκαλος! Έτσι ο απαντών, πρέπει μετά το 1ΧΑ επαναδήλωση, να διαθέτει μια forcing αγορά που θα ζητάει 3φυλλο φιτ στις spade από τον συμπαίκτη του και περισσότερη περιγραφή του χεριού! Βάσει του “new minor forcing – nmf“, η forcing αγορά του απαντώντος, είναι η οικονομική αγορά του άλλου μινέρ στο επίπεδο 2, δηλαδή στην περίπτωσή μας, η αγορά 2clubs! Επειδή υπάρχουν αρκετές διαλέκτοι αγοράς, εναλλακτική μέθοδος είναι το checkback stayman, όπου το forcing εργαλείο του απαντώντος, είναι πάντα η αγορά 2clubs ασχέτως αν το άνοιγμα είναι 1clubs ή 1diamond.

Μετά το 2clubs nmf, ο ανοίξας αν έχει 3φυλλο φιτ στις spade, το δίνει ποσοτικά: α. 2spade = 12-13π, β. 3spade = 14π . Αν πάλι δεν έχει φιτ στις spade, τότε αγοράζει 2heart αν έχει 4φυλλο. Αν δεν έχει ούτε 4φheart, απαντάει 2diamond με μίνιμουμ χέρι και 2ΧΑ με μάξιμουμ! Έτσι ο ανοίξας περιγράφει πλήρως το χέρι του και ο απαντών μπορεί να επιλέξει το σωστό είδος και ύψος του τελικού συμβολαίου!

Η χρήση του new minor forcing ή του checkback stayman (συμφωνήστε με τον  συμπαίκτη σας πριν την έναρξη του τουρνουά) είναι από τις πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ συμφωνίες που πρέπει να έχετε στο σύστημά σας.

Επιστρέφοντας στη διανομή, βλέπετε ότι η Δύση έχει 2 αφύλακτα χρώματα (heart & clubs) και θα πρέπει σαφώς να προτιμήσει τις 4spade αν βρεθεί φιτ από τα 3ΧΑ. Μελετώντας το scoresheet της διανομής αυτής, βλέπω 15 ζευγάρια που κατάφεραν να χάσουν το φιτ στις spade

heart Για περισσότερες σχολιασμένες διανομές κάντε κλικ εδώ.

spade Για το hand record της ημερίδας, κάντε κλικ εδώ.

diamond Για το αρχείο Lin του BBO με τις αγορές κάντε κλικ εδώ.

clubs Για να παίξετε τις διανομές με το micro bridge, κάντε κλικ εδώ.

Ετικέτες: .