Δεύτερη ημερίδα του 6ημέρου σήμερα και το έπαθλο πηγαίνει για μια ακόμη φορά στα Μελίσσια και ειδικότερα στο ζευγάρι Ράντου Σ – Παντέλος Ι που επικράτησε στον αγώνα 93 ζευγών με ποσοστό 68,37%. Στη 2η θέση έχουμε το ζεύγος Κατσιγεράς Ν – Αστράς Δ από τον ΟΑΜΚΗ με ποσοστό 64,40%, ενώ στην 3η θέση το ζευγάρι Κάππας Α – Ζαβού Α από τον ΟΠΑΦ με ποσοστό 61,78%.

Για τα αποτελέσματα της 2ης ημερίδας αναλυτικά, κάντε κλικ εδώ.

Για να μελετήσετε αναλυτικά τις διανομές με τις αγορές τους, κάντε κλικ εδώ.

Στη σημερινή ημερίδα συναντήσαμε πολλές ενδιαφέρουσες διανομές από διάφορα “θέματα” της αγοράς και της εκτέλεσης. Οι παίκτες ήρθαν 2-3 φορές αντιμέτωποι με ενοχλητικές αγορές φραγμού, ο advancer χρειάστηκε να κάνει cue bid, ο απαντών new minor forcing… ενώ υπήρχαν 2 “τυχερά” σλεμ που όμως δεν μπορούσαν να αγοραστούν! Για σήμερα επιλέξαμε να αναπτύξουμε θεωρία που αφορά τις κινήσεις του advancer (στα ελληνικά επεκτατής  ή αλλιώς: “ο συμπαίκτης του παρεμβαλλόμενου”). Έτσι θα αναλύσουμε τις διανομές 13 και 17.

Ο Βοράς σε 1η θέση περνάει πάσο και η Ανατολή ανοίγει 1diamond. Ο Νότος παρεμβάλλεται με 1heart και όχι με κόντρ, αφού οι heart του είναι 6φυλλες και σαφώς καλύτερες από τις spade… όσο για τα clubs, αυτά είναι μόνο 3! Μην έχοντας την απαραίτητη δύναμη για να παρεμβληθεί με κόντρ και στη συνέχεια να αγοράσει χρώμα (heart), θα ήταν εντελώς λάθος να παρεμβληθεί με κόντρ! Η Δύση με τη σειρά της, λόγω του σόλο και του αγώνα ζευγών, μπορεί να ρισκάρει λίγο και να αγοράσει 2diamond με σκοπό να “θολώσει” τα νερά του Β-Ν.

Έτσι, μετά από 3 αγορές έρχεται και πάλι η σειρά του Βορά, ο οποίος έχει ένα μικρό θησαυρό για τον συμπαίκτη του! Με δεδομένο το αρχικό του πάσο, έχει 4φυλλο φιτ στις heart και 11 πόντους! Καλύτερα δε γίνεται! Γι αυτό θα πρέπει να ενημερώσει τον συμπαίκτη του… κάνοντας cue bid. Όταν ένας αρχικά πασαρισμένος advancer κάνει cue bid λέει στον συμπαίκτη του: “Έχω φιτ στην παρεμβολή σου και μάξιμουμ πάσο. Μήπως θέλεις να παίξουμε μανς; Αν ναι, μπορείς να την αγοράσεις ή να κάνεις κάποιο game try :)”.

Ο Νότος φυσικά, με το 6-4 αγοράζει αμέσως τη μανς την οποία και βγάζει εισπράττοντας με άνεση 11 λεβέ, αφού θα χάσει μόνο τον [a] και μια spade (η 2η spade του μορ ξεσκαρτάρεται στο clubs του χεριού του).

Ρίχοντας μια ματιά στο scoresheet της διανομής αυτής βλέπουμε την αδυναμία που έχουν ακόμα αρκετοί παίκτες στην αγορά αλλά και στην εκτέλεση… Μόνο 17 στους 41 ΒΝ που έπαιξαν τη διανομή αυτή αγόρασαν τη μανς και έκαναν τις ΤΡΑΒΗΧΤΕΣ 11 λεβέ. Άλλοι 11 ΒΝ αγόρασαν τη μανς… αλλά κατάφεραν να χάσουν μια λεβέ στην εκτέλεση, εισπράττοντας μόνο 620 (αντί 650)… ΤΗΝ ΕΜΠΑΣ ΚΑΛΕ! ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ! Τέλος 11 ζευγάρια χάσανε τη μανς (5 από αυτά χάσανε και την 11 λεβέ), ενώ 2 μόνο κατάφεραν να μπούν μέσα, πληρώνοντας την ΑΔ 100 και 500. Καλό θα είναι μετά το τέλος του τουρνουά, να εντοπίζουμε τα λάθη μας και να μαθαίνουμε από αυτά! Μια προσεκτική μελέτη των scoresheets, πάντα είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνουμε την αυτοκριτική μας!

Στη διανομή 17 τώρα, ο Βοράς με το σόλο diamond έχει πάλι χέρι αξίας 10-11π, άρα μάξιμουμ πάσο! Έτσι για άλλη μια φορά κάνει cue bid, δείχνοντας έτσι το καλό χέρι του με το φιτ στις spade. Στη διανομή αυτή, ο Νότος έχει καλό χέρι 5-4 κατανομής με 3 χανόμενες στα diamond. Έτσι βλέπει ότι για να βγει η μανς, θα χρειαστεί κάλυψη στα diamond την οποία και ζητάει αμέσως από τον Βορά, κάνοντας GAME TRY 3diamond. Ο Β αποδέχεται χαρούμενος το game try, αφού έχει σόλο στα diamond! Προσοχή, η αγορά 2diamond cue bid του Βορά, δεν δείχνει τίποτα που να αφορά το χρώμα των diamond. Δείχνει απλά 10-11π με φιτ στις spade. Η κάλυψη στα diamond φαίνεται με την άμεση αποδοχή του game try.

Τέλος ο Νότος για μια ακόμη φορά θα κάνει 11 εύκολες λεβέ εισπράττοντας 450 🙂

Ρίχνοτας μια ματιά στο scoresheet της διανομής αυτής, τα νέα είναι θλιβερά… Μόνο 5 από τους 40 ΒΝ αγόρασαν αυτή τη μανς και μόνο 2 από τους 5 έκαναν 11 λεβέ! 1 στους 5 έκανε 12 (!) και οι 2 στους 5 έκαναν μόνο 10… Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στην εκτέλεση μου φαίνεται 🙁

spade Για περισσότερες σχολιασμένες διανομές κάντε κλικ εδώ.

heart Για τα hand records της ημερίδας κάντε κλικ εδώ.

clubs Για το αρχείο Lin του ΒΒΟ με τις αγορές κάντε κλικ εδώ και για το .hnd του Micro bridge εδώ.

Ετικέτες: .