Πώς παίζεται το BINGO; ……………Είναι απλό!

Το παιχνίδι γίνεται πολύ διασκεδαστικό, αφού στο το αγωνιστικό ενδιαφέρον του μπριτζ προστίθεται και η τύχη ώστε να κατορθώσουμε να κάνουμε BINGO!!

Στα ζευγάρια που συμμετέχουν διατίθενται ειδικές κάρτες BINGO, που είναι ένα τετράγωνο χωρισμένο σε πέντε στήλες επί 5 γραμμές, δηλαδή κάθε κάρτα έχει 25 τετραγωνάκια.

Μέσα κάθε τετραγωνάκι υπάρχει γραμμένο ένα είδος συμβολαίου μπριτζ. Τα 25 συμβόλαια, που είναι τυχαία τοποθετημένα είναι:

από μια φορά τα 2c, 2d, 2h, 2s, 3c,3d,3h,3s,5c,5d

από δυο φορές τα 1all (ανεξαρτήτως χρώματος), 2NT, 4h,4s, SLAM (συμπεριλαμβανομένου και του μεγάλου σλεμ) και τρεις φορές το 3ΝΤ.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κάθε ζευγάρι, σημειώνει το συμβόλαιο, που αγόρασε και έβγαλε, πάνω στην κάρτα του, κυκλώνοντάς το στο αντίστοιχο τετραγωνάκι ή τετραγωνάκια και αναγράφοντας τη διανομή που το πέτυχε. Έτσι με την πρόοδο του παιχνιδιού σημειώνει κάθε φορά, που αγοράζει και βγάζει κάποιο συμβόλαιο, το αντίστοιχο τετραγωνάκι-α.

Η επιδίωξη είναι να συμπληρώσουμε πρώτοι μια πεντάδα σε στήλη, σε γραμμή ή σε μια από τις δυο διαγωνίους της κάρτας μας, δηλαδή να κάνουμε BINGO!

Όποιο ζευγάρι κάνει πρώτο BINGO, φωνάζει δυνατά BINGO και παραδίδει την κάρτα του στον διαιτητή για έλεγχο. Εννοείται ότι τις κάρτες μας δεν πρέπει να τις βλέπουν άλλοι πλην του ζευγαριού μας, αφού περιέχουν πληροφορίες συμβολαίων και αριθμό διανομής που παίχτηκαν.

Η τιμή της κάρτας είναι 50 σεντς. Τα συγκεντρωθέντα χρήματα από την πώληση των καρτών τα κερδίζει το ζευγάρι που θα κάνει και θα φωνάξει πρώτο BINGO!!

 Κάθε ζευγάρι μπορεί να αγοράσει όσες κάρτες επιθυμεί.

Αν τελειώσει το παιχνίδι και δεν βρεθεί κάρτα με BINGO, τότε το ποσόν που εισπράχθηκε από την πώληση των καρτών, προστίθεται στο έπαθλο της επόμενης ημέρας. Αν δεν βρεθεί νικητής BINGO και το Σάββατο, τότε μεταφέρεται το συνολικό έπαθλο την Κυριακή.

Αν δεν βρεθεί και την Κυριακή τότε μοιράζεται 50% στον πρώτο νικητή, 30% στον δεύτερο και 20% στον τρίτο. Δηλαδή το 100% των χρημάτων επιστρέφει στους νικητές!!!

Υπενθυμίζουμε τις μέρες και τις ώρες

ΗΜΕΡΑ/ΩΡΑ

ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

20:30

1η ΗΜΕΡΙΔΑ GRAND PRIX:

ΟΠΕΝ, 1-9, 1-6

ΣΑΒΒΑΤΟ

18:30

2η ΗΜΕΡΙΔΑ GRAND PRIX:

ΟΠΕΝ, 1-9, 1-6

ΚΥΡΙΑΚΗ

18:30

3η ΗΜΕΡΙΔΑ GRAND PRIX:

ΟΠΕΝ, 1-9, 1-6

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
• ΗΜΕΡΙΔΑ GRAND PRIX: 8 €/άτομο
Για όσους αγωνιστούν και τις 3 ημέρες:
• 3ΗΜΕΡΟ GP ΖΕΥΓΩΝ: 20 €/άτομο
(ισχύει έκπτωση 50% για νέους, στρατευμένους και ΟΑΕΔ)

ΕΠΑΘΛΑ:

Ασημένια έπαθλα θα απονεμηθούν στους νικητές των ημερίδων και στους 3 πρώτους της γενικής κατάταξης.

Σε κάθε ημερίδα θα απονεμηθεί έπαθλο bingo στο νικητή του bingo.

Έπαθλα με τη ευγενή χορηγία του 8ου Φεστιβάλ Greek Islands που θα γίνει στο SHERATON RESORT της Ρόδου από 1η μέχρι 8 Σεπτεμβρίου. (www.bridgefestival.gr), θα απονεμηθούν:

1. Στους νικητές των κατηγοριών open και 1‐9, δωρεάν διαμονή για το 3ημερο των ζευγών στο Φεστιβάλ.

2. Στο νικητή της κατηγορίας 1‐6, προσφορά των δικαιωμάτων συμμετοχής στο τουρνουά ζευγών του Φεστιβάλ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
• ΟΠΑΦ: 2106810457
• Άννυ Καραμανλή: 6944399855
Νέα διεύθυνση: Κηφισίας 312Α, 1ος όροφος Έπαθλα με τη ευγενή χορηγία του 8ου Φεστιβάλ Greek Islands που θα γίνει στο SHERATON RESORT της Ρόδου από 1η μέχρι 8 Σεπτεμβρίου. (www.bridgefestival.gr), θα απονεμηθούν:
1. Στους νικητές των κατηγοριών open και 1‐9, δωρεάν διαμονή για το 3ημερο των ζευγών στο Φεστιβάλ.
2. Στο νικητή της κατηγορίας 1‐6, προσφορά των δικαιωμάτων συμμετοχής στο τουρνουά ζευγών του Φεστιβάλ.